BIOGRAFIE MARC MIN

Marc Min is ruim 20 jaar geleden gestart als ambulant jeugdwerker in de Brabantse gemeente Laarbeek. Na een heftig leven vol tegenslag en avontuur aan de zelfkant van de samenleving, besloot Marc zijn levenservaring in dienst te stellen van jongeren die dreigen af te glijden. Hij benoemde zichzelf tot jongerenwerker bij een welzijnsinstelling. Waar hij zich ontwikkelde tot een nooit aflatende steun en toeverlaat voor jongeren en betrokken bestuurders die zich inzetten voor het lot van deze jongeren.

“Door een directe en resultaatgerichte aanpak van Marc Min wordt veel respect afgedwongen. Problemen met jongeren zijn door een krachtig of juist tactvol optreden in goede banen geleid. Veel jongeren danken een beter leven aan de persoonlijke aanpak van Marc. Marc Min heeft ervaring met particulieren clienten, welzijns- en overheidsinstellingen.”

Tekst uit onderzoeksrapport van Jaap Noorda

Marc Min heeft iets in zijn manier van werken wat hem onderscheidt van menig professioneel jongerenwerker. Al was het alleen maar omdat hij zich weinig gelegen laat liggen aan maatschappelijke fatsoenscodes en professionele procedures die in de weg staan bij het doordringen tot en oplossen van een probleem. Marc Min is een non-conformistische jongerenwerker uit weloverwogen berekening. Zijn aanpak staat borg voor resultaten met jongeren waar anderen het vaak laten afweten. Door zijn manier van optreden roept Marc Min gevoelens van magie en charisma op die ertoe hebben geleid dat hij vaak wordt ingeschakeld bij het geven van voorlichting op scholen over de gevaren van jong zijn Gemeenten weten hem ook te vinden als zij worden geconfronteerd met schijnbaar onoplosbare jeugdvraagstukken.

Het is zijn instelling, zijn mentaliteit en zijn betrokkendheid op jonge mensen met problemen die indruk maakt en leidt tot het inslaan van ander4e wegen.

Jaap Noorda
Jeugdonderzoeker Noorda en Co
Onderzoeker Instituut Jeugd en Welzijn Vrije Universiteit